Reconeixement com a víctima del franquisme (gener 2011)

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló en el seu treball constant per defensar la justícia de les víctimes de la repressió franquista ha aconseguit la declaració de reparació i reconeixement personal recollida en la llei de la Memoria Històrica d’una víctima de la repressió del franquisme. Es tracta d’una persona que va acudir al Grup per demanar suport i ajut i ha tingut el reconeiximent en nom del Ministre de justícia.

Pedro Solsona Gracés, veí de Vistabella, va ser detingut injustament per la Guàrdia Civil en el seu domicili, i uns dies mes tard, el 7 d'octubre va morir per trets de la Guàrdia Civil, sense que fins avui ningú no li haja entregat el cos ni a la vídua en el seu moment, ni als seus fills.

Tot condemnant d'entrada aquesta violència institucional de la dictadura franquista i amb una flagrant impunitat, tenim la satisfacció que el Govern d'Espanya haja reconegut i certificat d'aquests fets terribles, amb una declaració de reparació i reconeixement personal.