Presentació de Històries de vida  al Castelló de la guerra i la postguerra al seminario internacional Las fuentes orales y su aplicación pràctica (setembre 2013)

Els dies 13 i 14 de setembre de 2013, es va celebrar un Seminari Internacional a l’“Octubre Centre de Cultura Contemporània” de València sobre Història Oral, coordinat per Ricard Camil Torres, Juan Carlos Colomer i Cristina Escrivà.

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló va participar amb la presentació del llibre de Maribel Peris “Històries de vida  al Castelló de la guerra i la postguerra”.

La presentació de Maribel es va fer el dissabte 14 a la vesprada, que el Seminari dedicava a la presentació de projectes que, o bé estan realitzant-se, o ja estan realitzats, però, encara no s’han publicat, o que ja han estat publicats, com és el cas del llibre de la nostra companya.

Maribel va començar la seua intervenció explicant com estava plantejat el llibre, i, tot seguit, ho va il·lustrar amb un PowerPoint que sintetitzava amb molta claredat el que acabava d’exposar. És a dir, no va contar el llibre, sinó que va explicar com estava plantejat. Una primera part la va dedicar a explicar el context històric, sociològic, cultural i a contar com era la vida quotidiana del Castelló de la guerra i la postguerra. I una segona part a les històries de vida que les persones li havien contat quan les va entrevistar.

El fet de que no donara detalls explícitament de cap entrevista va permetre que els participants li plantejaren en el col·loqui preguntes interessants sobre aqueixes entrevistes.