Jornada de memòria històrica a la Sènia (agost 2016)

El passat 26 d'agost es va organitzar a La Sènia la presentació del llibre "Un país en gris i negre: memòria històrica i repressió franquista a Castelló" de Juan Luis Porcar, a iniciativa del propi autor i d’Eduardo Corbatón.

Eduardo Corbatón, net d'Emilio Pla Palos, senienc afusellat a Castelló, recupera des de fa temps la memòria del seu avi i d’un altre veí del poble també afusellat. El passat 2 de gener i després de contactar amb el nostre grup, es va desplaçar a Castelló on va col·locar una làpida que els recorda al lloc on estan soterrats al cementiri civil. Proximament publicarà una novel·la històrica que combina les vivències familiars amb la memoria d’aquell temps, els anys de la guerra i la posguerra a La Sènia.

A banda de la presentació del llibre, Eduardo Corbatón ens va organitzar acompanyats per ell i la seua dona, una completa jornada de memòria històrica al seu poble, amb visita guiada a l’Aeródrom de La Sènia i el seu espai expositiu ubicat a l’antiga caserna del camp d'aviació.

Per la vesprada la presentació del llibre al Centre Obrer va reunir en un ambient acollidor a un important nombre de seniencs que quasi van omplir el local, en un acte presentat pel regidor de Cultura de la localitat,  i que després de les intervencions d’Eduardo, l’autor i Maribel Peris va acollir un interessant debat i exposició de testimoniatges personals.


Fotografia 1

Fotografia 2

Fotografia 3

Fotografia 4

Fotografia 5

Fotografia 6

Fotografia 7

Fotografia 8

Fotografia 9

Fotografia 10

Fotografia 11

Fotografia 12

Fotografia 13

Fotografia 14

Fotografia 15

Fotografia 16