Segona edició d'Un país en gris i negre (octubre 2016)

Publicacions de la Universitat Jaume I edita la segona edició del llibre Un país en gris i negre: memòria històrica i repressió franquista a Castelló de Juan Luis Porcar.

En aquesta obra s'explica com la consolidació del règim franquista es va fonamentar en la repressió i l'extermini dels adversaris polítics i d’institucions i idees que havien configurat la Segona República. Un país en gris i negre: memòria històrica i repressió franquista a Castelló analitza com es va implantar la maquinària repressiva del Nou Estat a la província de Castelló, l'organització del sistema judicial i carcerari, i posa noms i cognoms a les víctimes mortals de la repressió franquista, com a resposta a les legítimes necessitats d'informació i localització que tenen els familiars, per retre homenatge als vençuts amb el relat d'una història que no s'ha contat.

En aquesta segona edició s'introdueixen nous contiguts relatius als procediments judicials sumaríssims, a la repressió sobre les dones i el món de les presons, i a la recerca realitzada sobre les víctimes de la repressió franquista soterrades a la fossa del cementiri civil de Castelló, a més de noves fotografíes i informacions proporcionades per familiars de repressaliats.

Podeu trobar aquesta segona edició del llibre a les principals llibreríes de la ciutat de Castelló, a la seu del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica, contactant amb l'autor o mitjançant internet en aquesta adreça:

http://www.tenda.uji.es/pls/iglu/!GCPPA00.GCPPR0002?lg=CA&id_art=1515


Fotografia 1