Jornada de Memòria Històrica a Atzeneta del Maestrat (novembre 2016)

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica participa ambb la seua exposició “Castelló sota les bombes” I una xerrada de Raül González Devis sobre maquis I Guerra civil a la I Jornada de Memòria Històrica d’Atzeneta del Maestrat.

Un recorregut guiat per Jaume Gil al mas de Fumeros I al mas del Pou de la Pica, pel matí, ha estat la primera de les propostes de les I Jornades de recuperaciˇ de la mem˛ria hist˛rica d'Atzeneta del Maestrat. Els participants han pogut conèixer un episodi que va tindre els maquis i la Guàrdia Civil com a protagonistes.

De vesprada s'ha comptat amb la presència, entre d'altres, de Ferran Puchades, secretari autonòmic de justícia, administració pública, reformes democràtiques i llibertats públiques, que ha parlat de l'avantprojecte de llei de memòria democràtica i per a la convivència que va aprovar ahir el ple del Consell.

A més, els assistents han pogut vore l'exposició  "Castelló sota les bombes" del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, presentada per Juan Luis Porcar. La mostra compta, a més de amb imatges i informació sobre els bombardejos I refugis de la ciutat durant la Guerra Civil.

Després, s'ha vist el documental "Experiment Stuka". Ha assistit a la projecció Rafa Molés, un dels directors de l'audiovisual que aborda els bombardejos de l'aviació nazi a Benassal, Ares, Albocàsser i Vilar de Canes.

Finalment Raül González ha doant una xerrada sobre els maquis a les comarques del nord. El seu llibre "Tragèdies silenciades", tracta aquest tema.


Fotografia 1

Fotografia 2

Fotografia 3

Fotografia 4

Fotografia 5