XIV Jornades de Memòria Històrica de Castelló:
les fosses de la memòria (desembre 2016)

El 3 de desembre de 2016 es van celebrar a la Llotja del Cànem de Castelló, Seu de la Ciutat de la Universitat Jaume I, les XIV Jornades de Memòria Històrica de Castelló baix el títol Les fosses de la memòria, organitzades pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Les jornades es van iniciar amb una xerrada del membre del GRMHC i investigador Juan Luis Porcar que va explicar el treball de recerca sobre les victimes de la repressió franquista soterrades al cementiri de Castelló i el projecte de Memorial Democràtic impulsat per l'Ajuntament de Castelló. Posteriroment Carmen María Serrano, tècnica de Cultura de l'Ajuntament, va fer la presentació del projecte del Memorial amb les seues fasses programades i  caracterìstiques tècniques.

La segona part de la jornada va contar amb la participació de l'arqueòleg Miguel Mezquida, amb la seua xerrada sobre excavacions i exhumacions de fosses de la Guerra civil I el Franquisme al País Valencià, en la qual va presenter un mapa de fosses actualitzat al nostre territori.

Les jornades van comptar amb la participació de més de 50 persones i a la seua finalització es va obrir un interessant debat sobre diferents aspectes de les jornades i de memòria històrica.


Fotografia 1

Fotografia 2

Fotografia 3

Fotografia 4

Fotografia 5

Fotografia 6

Fotografia 7

Fotografia 8

Fotografia 9

Fotografia 10

Fotografia 11