Jornada de memòria històrica a Borriol (maig 2017)

A la Sala d'Actes de l'Ajuntament va tindre lloc el 17 de maig a les 19,30 h. una jornada de memòria històrica organitzada per Lluïsa Ros, tècnica cultural de l'Ajuntament I impulsora del Grup de Patrimoni Immaterial de Borriol, en el marc de les activitats de la Regiduria de Cultura de la localitat.

L'acte que va contar amb la presència de l'alcalde Silverio Tena i la regidora de Cultura entre les més de 50 persones que hi van assistir. Es va iniciar amb la presentació a càrrec de Lluïsa Ros i Juan Luis Porcar, membre del GRMHC, i a continuació es va realitzar la presentació de llibre "Un país en gris I negre. Memòria històrica I repressió franquista a Castelló" amb la lectura del text de presentació a càrrec de Paco Mezquita, membre també del GRMHC. L'autor del llibre Juan Luis Porcar va continuar amb una exposició comentada d’un powerpoint relatiu a la Guerra civil i la repressió franquista a la localitat resultat de la recerca realitzada i de l'aportació de fotografies per part de nombroses families, gràcies a la tasca realitzada en aquest aspecte per Ana Ucher, membre tambe del Grup i veïna de la localitat.

Maribel Peris va continuar amb una exposició sobre el projecte de memòria oral del Grup i unes idees i propostes de treball per orientar en la posada en marxa del Grup de Patrimoni Immaterial de Borriol, que present am seus components, va explicar el seu projecte de treball en paraules de Lluïsa. L'acte va finalitzar amb un interessant debat sobre memòria i fets històrics de la localitat.


Fotografia 1

Fotografia 2

Fotografia 3

Fotografia 4

Fotografia 5

Fotografia 6

Fotografia 7

Fotografia 8

Fotografia 9

Fotografia 10