Jornades de Memòria Històrica a Vallibona (novembre 2018)

L'Associació Amics de Florencio Pla Meseguer "La Pastora" i La Pastora Cooperativa celebraren el 3 i 4 de novembre unes jornades de Memòria històrica a l'alberg de l'ermita de Santo Domingo, a Vallibona.


Durant dos dies, els participants van poder endinsar-se en els fets històrics de la comarca i de la província amb Raül González historiador i escriptor de «Tragèdies Silenciades» i «Maquis i Masovers, entre la resistència, la supervivència i el terror». El primer dia González va participar presentant el seu nou llibre. El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló oferí la xerrada ‘Mapa de fosses de la guerra civil i el franquisme de la Província de Castelló’ per part de Juan Luis Porcar i Dolors Domingo, i es presentà l'exposició ‘Víctimes de la repressió’ per part de Maribel Peris.

El dia 3,a més, es comptà amb la participació de La Ravalera Teatre amb la seua obra ‘Instruccions per a no tenir por si ve La Pastora’, un espectacle fet amb molt d'afecte amb la gent de Vallibona i després de ser estrenat en les jornades de teatre a València "El Cabaníl íntim" i de rodar per alguns pobles més. Per al dia 4 es va fer una ruta per aprofundir pels voltants de Sant Domingo, intentant mostrar amb totes les perspectives possibles la vivència als masos, la connexió amb la natura, les relacions socials i la importància d'un estil de vida arrabassat.


Fotografia 1

Fotografia 2

Fotografia 3

Fotografia 4