El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica participa en seminari internacional entorn la història, la memòria i les fonts orals a la Societat El Micalet de València (febrer 2020)

La Societat Coral el Micalet acull un seminari internacional dedicat a la Història, memòria i fonts orals en el qual es pretén mostrar les experiències, tant personals com col·lectives, en l'elaboració de la font oral i en la construcció d'aquests arxius. Es durà a terme en la seua de l’entitat els dies 7 i 8 de febrer.

La trobada, organitzada per l'Associació Cultural Institut Obrer (ACIO), l'Associació Valenciana per a la Investigació amb Fonts Orals (AVIFOR) de la Universitat d'Alacant, la Fundació Salvador Seguí (FSS) i El Micalet, comptarà amb 15 ponències i diverses activitats complementàries i lúdiques com el recital Versmemòria a càrrec de Víctor i Gabriel Benavides i una actuació musical amb les cobles de Mike i Mico, Cuando te duela España.

La jornada de divendres 7 de febrer va comptar amb les ponències de Ricard Camil Torres (UV), Rafael Maestre (FSS), José Vicente Martí (UPV), Rosa Brines (realizadora), Laura Benadiba i Lluís Úbeda (Otras Memorias, Argentina), Víctor Benavides (ACIO, UV), Antonio Moya (documentalista), Salvador Fernández (historiador) i Cristina Escrivà (ACIO). Va finalitzar a les 18.30h amb la projecció del documental Llíria. La solidaritat d'un poble de Cristina Escrivà i Sergi Tarín.

El dissabte 8, el II Seminari Internacional es va iniciar amb la ponència de la companyera del GRMHC Maribel Peris (Consell Valencià de Cultura, GRMH) i continuarà amb les de Miguel Asensio (UV), Mónica Ibáñez (documentalista), José Ramón Valero (UA, AVIFOR), Alejandro Macharowski (ESAT) i la taula rodona am bels companys del GRMHC Francesc Mezquita i Juan Luis Porcar  i Laura Benadiba i Lluís Úbeda (Otras Memorias, Argentina) amb la qual es clausurarà la trobada.