VI Jornades de Memòria Històrica

Literatura,Cine i Memòria

Castelló, desembre de 2008

Castelló va acollir entre el 2 i el 6 de desembre de 2008 les VI 
Jornades de Memòria Històrica MEMÒRIA, LITERATURA I CINE, organitzades pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló. Una trobada d’investigadors, historiadors, i aficionats a la literatura, el cine, la creació artística i la memòria històrica, que va reunir a prop de 200 persones en les diferents sessions.

Van començar el día 2 amb una conferència en la Llotja del Cànem a càrrec del catedràtic de literatura i membre del col·lectiu, Lluis Meseguer, que ens va parlar de literatura i memòria a Castelló entre altres aspectes destacats. Al día següent Alfons Cervera va reflexionar i va debatre al voltant de la memòria, la literatura i la ficció.

Cartell

Story2
LLuis Meseguer i Juan luis Porcar


Story2

Alfons Cervera i Joan Miquel

Story2

LLuis Meseguer


 

Finalment el Casal Popular va acollir dos sessions cinematogràfiques els dies 5 i de desembre. La primera amb la presentació per part de Nacho Sirera de la producció cinematogràfica –encara en rodatge- “La sangre y la memoria”, una reflexió sobre memòria de carácter autobiogràfic enmarcada en uns fets històrics ocorreguts durant la guerra civil a Castelló i La Puebla de Valverde. Dissabte día 6 es va proyectar “Memorias de una guerrillera” de Pau Vergara.


Story2
Alfons Cervera i Joan Miquel