Informe del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló (GRMHCS) sobre algunes de les persones del nomenclàtor de la ciutat de Castelló de la Plana

S’ha actualitzat l’informe ampliant informacions d’alguns noms del nomenclàtor. Ratifiquem el contingut del nostre informe resultat de la investigació en els diferents arxius de la ciutat i d’altres entitats, de bibliografia específica contrastada sobre el tema; per tant, no són opinions, sinó el reflex rigorós del que apareix en els diferents documents. Sobre les diferents notícies, correus i comentaris d’alguns membres de la família Segarra reiterem que el nostre informe no entra a valorar sobre la retirada o no del nomenclátor de la ciutat, simplement aporta informació contrastada que haurà de ser valorada en relació a la legislació sobre memòria democràtica que s’hauria d’aplicar amb coherència.

Davant les afirmacions que no són certes d’alguns membres de la família, cal aclarir que en cap pàrraf de l’informe es diu que Manuel Segarra fora membre de comités de depuració o participara en la depuració político-social de funcionaris municipals, però ja que es tracta sobre aquest tema, si que cal dir tal com expliquem en aquesta actualització de l’informe. que Manuel Segarra va formar part de la corporació que va informar i tractar sobre revisions d’expedients de depuració a petició d’alguns ex funcionaris municipals depurats, tal com es pot comprovar en documents del fons “Expedients de depuració de funcionaris municipals” del AHMC amb la seua signatura estampada en al menys dos dels documents. Aleshores demanem que es deixe de calumniar i publicar comentaris i informacions falses sobre el contingut del nostre informe. Recordar també que els membres dels governs dels diferents òrgans de poder de la dictadura franquista (ajuntaments, diputacions, Corts, Govern central) eren escollits pels òrgans superiors de l’administració franquista,  a pesar de la ficció de les eleccions a procuradors a Corts, diputats, regidors, alcaldes, etc. La responsabilitat d’aquests membres comença en el moment que s’accepta el càrrec, cadascun segons el grau de jerarquia; perquè existeix la possibilitat de dimitir, acte molt poc practicat. Sempre s’estava a temps de deixar de formar part dels òrgans de poder franquista.

Informe del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló (GRMHCS) sobre
algunes de les persones del nomenclàtor de la ciutat de Castelló de la Plana que apareixen
en el Catàleg de simbologia i nomenclatura franquista del GRMHCS i en el Catàleg de
Vestigis de la Guerra Civil i el Franquisme de la Generalitat Valenciana.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt