L’IES Borriol visita els Espais de Memòria de Castelló

L’alumnat de segon de batxillerat de l’institut de Borriol, juntament amb els seus professors d’història, han visitat el refugi de la plaça de Tetuan i el cementeri civil de Castelló, el dimecres 10 d’abril. Acompanyats de Montse Ferrer i Juan Varas, membres del GRMH, van poder conèixer el nombre i característiques dels refugis que es construïren a la ciutat després del primer bombardeig del 23 de març de 1937, també les condicions de vida als refugis, i el tipus i efectes provocats pels bombardeigs que va patir Castelló. També els I les alumnes s’han acostat a les vivències personals i als horrors de la guerra a través dels versos de Miquel Duran de València i la lectura del testimoni de Carmen Portolés, que conta com va viure amb sis anys el primer bombardeig i com va escapar cap a Borriol amb la seua família fugint de les bombes.

Posteriorment, han visitat el riu Sec, on els republicans foren afusellats durant la postguerra, i han escoltat les explicacions sobre les característiques de la repressió franquista. Ja en el cementeri civil, han vist la fosa oberta i el treball dels arqueòlegs, alhora que un membre de l’equip tècnic els explicava com és el seu treball, les dificultats que hi troben i les troballes que hi fan. 

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt