Presentació “Indignas hijas de su Patria. Crónicas del Patronato de Protección a la Mujer en el País Valencià” en l’Alcora

El 6 de març a les 19:30 hores presentació en les Noves dependències municipals a l’Alcora, pel dia de la dona 8M, del llibre”Indignas hijas de su Patria. Crónicas del Patronato de Protección a la Mujer en el País Valencià”, de la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació.

La presentació comptarà amb la participació de les autores Marta García Carbonell i María Palau Galdón.

L’acte és organitzat pel Grup per la Recerca de la memòria Històrica de Castelló i l’Ajuntament de l’Alcora. L’entrada serà lliure i gratuïta fins a completar l’aforament.

El Patronat de Protecció a la Dona va ser un organisme creat en 1941 i dissolt en 1985 que va perseguir «la dignificació moral de la dona» amb l’objectiu –almenys sobre el paper– de controlar i eliminar l’exercici de la prostitució clandestina de menors d’edat. No obstant això, es va erigir en un sistema de control sobre la població femenina, que va tractar d’imposar un arquetip homologat de dona regit per la decència, la cautela i la castedat. Sota l’ull vigilant d’ordes religiosos femenins, milers de noies van ser tancades en reformatoris convertits en espais de tortura, repressió i càstig. Aquesta és la història d’una de les institucions més antigues del franquisme, que va exercir un ferri control sobre les idees, les actituds, els comportaments i, sobretot, els cossos de milers de dones i nenes que es van atrevir a qüestionar les rígides normes de moralitat que els van ser imposades. També, la d’un organisme desconegut que va aconseguir sobreviure a la mort del dictador i va allargar l’agonia de moltes joves fins ben entrada la democràcia.

Vols rebre les últimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les nostres novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt