Projecció del documental “Pico Reja” i presentació del llibre “El país de la desmemoria”

Divendres 10 de febrer a les 18:00 en la sala de conferències del Menador Espai Cultural de Castelló tindrà lloc la projecció de ‘Pico Reja’ dirigida per Remedios Malvárez i Arturo Andújar. Aquesta pel·lícula tracta sobre l’obertura de la fossa comuna de Pico Reja el 2020 al cementiri de Sevilla, la qual s’estima que pot albergar a més de 2000 víctimes civils de la repressió franquista. L’obertura de la fossa ens porta a través de la seua pròpia història (fins i tot descobrint nous fets no documentats) en un relat arrelat en el present que s’entreteixeix, a més, amb la trobada entre la cantaora Rocío Márquez i el poeta Antonio Manuel Rodríguez per a crear un cante sobre aquest tema. Una profunda anàlisi del passat que serveix també per a comprendre el present d’un país encara amb molts deutes pendents amb la memòria dels represaliats i amb la història.

A continuació es presentarà el llibre ‘El país de la desmemoria’ pel seu autor Juan Miguel Baquero Zurita, periodista freelance especialitzat en Memòria Històrica i drets humans, documentalista de la pel·lícula i en la mateixa intervenció arqueològica en el cementiri de Sevilla per a la Sociedad de Ciencias Aranzadi. ‘El país de la desmemoria’ és un relat contra l’oblit, amb la memòria històrica del nostre país comptada des d’un enfocament periodístic amb pròleg de Baltasar Garzón. En la recerca per a l’elaboració del llibre, Juan Miguel Baquero utilitza nous testimoniatges, incomptables dades i sincera passió per a denunciar l’estratègia de terror desencadenada per Franco des que va donar el cop d’estat contra la República fins a la seva mort. I dona compte del moltíssim que queda per investigar, i per jutjar, sobre les víctimes del franquisme en aquest país que no vol fer front a la veritat. Acte organitzat pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Scroll to Top