14 abril del 2023, 92 anys de la proclamació de la Segona República

El 14 d’abril d’enguany es compleixen 92 anys de la proclamació de la Segona República. La Jornada va començar a les 16.30, al monolit erigit, a la vora del riu sec, en memòria de les víctimes de la repressió del franquisme. Una representació de membres del Grup va depositar un ram de flors en record i homenatge als republicants morts per la lluita en defensa dels valors democràtics de la Segona República.

.A continuació al recinte del cementeri civil es va celebrar una jornada de portes obertes a les exhumacions que en aquests moments es duen a terme per part de la Generalitat Valenciana, convocada per l’equip tècnic d’aquesta campanya. En primer lloc Fernando Peña va fer una explicació de contextualització histórica i detall de les fosses amb la participació d’algun membre del Grup. Per la seua part l’equip tècnic va fer una explicació de les seues actuacions i un passe de diapositives.

Acabada la Jornada de portes obertes es vam traslladar al jardí nou del parc Ribalta i a la placa conmemorativa de González Chermà per a finalment acudir a la concentració convocada a l’Obelisc. I de l’Obelisc va eixir la manifestació pe ra recórrer alguns carrers de la ciutat i acabar al ‘olivera de l’avinguda del rei en Jaume, com es ja tradició. Allí es va llegir un parlament per part dels col·lectius de joves que l’havien convocat. D’aquesta forma es va donar per finalitzada la jornada per la Segona República.

Membres del Grup depositen un ram de flors al monolit.

Jornades de portes obertes campanya Generalitat, abril 2923.
Eixida de la manifestació a l’Obelisc del parc Ribalta.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt