Qui som?

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló som un col·lectiu format per persones procedents de diferents àmbits locals i acadèmics constituïts com un equip multidisciplinar. Des de la creació del grup, l’any 2004, hem desenvolupat diversos projectes i activitats en Castelló i Comarques amb treballs d’investigació històrica sobre la Segona República, la Guerra Civil i el Franquisme.

Què volem?

La recuperació i dignificació de la Memòria Històrica dels vençuts, la seua inserció en la memòria col·lectiva i la reparació moral de les víctimes de la repressió franquista.

Què treballem?

  • La recerca de desapareguts i repressaliats, la investigació històrica i l’assessorament als familiars de les víctimes de la repressió franquista.
  • L’impuls de projectes d’exhumació.
  • La recollida de testimonis dels protagonistes de la repressió amb un projecte de Fonts Orals.
  • La sensibilització i difusió mitjançant l’organització d’actes diversos (conferències, jornades, homenatges, publicacions…) per a la recuperació de la Memòria Històrica i la reparació de les víctimes.
  • La recuperació del patrimoni històric i arxivístic.
  • La denúncia de la simbologia franquista vigent.
  • El desenvolupament d’un projecte educatiu.

Suport econòmic

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica és una entitat nascuda de la societat civil sense ànim de lucre. Per mantenir les nostres estructures i les diferents activitats necessitem recursos econòmics per continuar en tot allò que hem començat. Us demanem que ens ajudeu fent aportacions econòmiques en el compte:
ES82 3138 2002 9220 2955 5428

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt