El GRMHC en la I Trobada Memorialista del País Valencià a Bunyol

Bunyol ha acollit el diumenge 27 de març de 2022 la I Trobada Memorialista del País Valencià a Bunyol, jornada en la qual s’ha commemorat el Día de la Memòria del País Valencià i s’ha recordat mitjançant la inauguració d’una exposició de la Diputació de València als 678 valencians, homes i dones, que van ser víctimes de la repressió i van patir l’horror dels camps d’extermini dissenyats pel règim nazi.

La jornada ha començat amb la visita al cementeri de la localitat, un referent pel que respecta al seu cementeri civil, per la quantitat de tombes amb simbologia masònica i política. La jornada va continuar amb la inauguració de l’exposició ‘Les víctimes valencianes del nazisme’, a la qual ha assistit la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, l’alcaldessa de Bunyol, Juncal Carrascosa, i el president de la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià (CAMDE), Ángel González.

Després de la inauguració de l’exposició, s’han instal·lat les taules de les associacions de memòria participants, entre les quals el GRMHC a la seua taula ha mostrat diversa informació de memòria de la ciutat de Castelló i les publicacions seues i dels seus membres. Posteriorment s’ha celebrat un concert del cantautor Joanjo Bosk. La sessió ha continuat amb una taula de debat entorn de l’estat actual de la memòria, els reptes i obstacles per a la reconciliació, diàleg en el qual participen el director general de Qualitat Democràtica, Iñaki Pérez Rico, el president de CAMDE, Ángel González i el jurista expert en Drets Humans José Ramón Juániz.

La jornada ha conclòs amb un concert a càrrec de la cantaora Mely Zafra que interpreta peces com ‘Las 13 rosas’, el ‘Vals número 2’, ‘Coplillas de las divisas’, així com cançons antigues lorquianes.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt