Homenatge a les víctimes valencianes de la Plana Alta deportades i/o assassinades en els camps de concentració nazis

El passat dia 14 de desembre, a la Casa dels Caragols de Castelló es va celebrar l’acte de lliurament per la Generalitat dels taulells ceràmics acreditatius als familiars de les víctimes de la Plana Alta, dels camps d’extermini nazis, sense que el govern franquista fera res per impedir-ho.
A l’acte, entre un públic atent i emocionat, van assistir alguns dels familiars de les víctimes, una representant dels quals va intervenir en els parlaments explicant els records familiars i el silenci que van haver de patir davant de la indiferència de l’administració franquista.
A continuació Maribel Peris, del GRMHC, membre del Consell valencià de Cultura, va parlar breument sobre la necessitat de què des del Grup es faça contínuament difusió del tema davant del discurs imperant des del franquisme sobre els diversos fets de la Memòria històrica.
Després l’alcaldessa de Castelló Amparo Marco va tractar sobre la implicació i la sensibilitat de l’Ajuntament en aquests temes. Finalment, la consellera de la Generalitat valenciana Rosa Pérez Garijo va tancar l’acte renovant el compromís permanent perquè les víctimes del franquisme siguen honorades per la seua defensa de la democràcia i de la llibertat.
Amb el lliurament dels taulells ceràmics per part de la consellera es va tancar l’acte.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Scroll to Top
    Scroll to Top