Inauguració de la biblioteca Joaquin Osset a Vistabella

El passat 10 d’octubre de 2015 va tenir lloc a Vistabella la inauguración amb el nou nom de Joaquin Osset, de la biblioteca de Vistabella.

L’iniciativa va ser impulsada pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló i el col·lectiu de voluntaris de l’Agència de Lectura , amb el suport de l’Ajuntament de Vistabella. L’objectiu era homenatjar al que va ser mestre de la localitat durant el curs 1935/36, que tant bon record va deixar entre els seus alumnes, i que va morir trágicamente els primers dies de la guerra civil en Terol, afusellat pels sublevats quan formava part de la Columna Casas Sala que pretenia restituir la legalitat republicana en terres de Terol.

L’acte va contar amb la participació de Toni Solsona, regidor en representación de l’Ajuntament, Juan Luis Porcar com a representant del GRMHC i Miquel Osset, net del mestre homenatjat i director de la editorial d’Ètica Proteus, qui va disertar sobre els valors del mestres de la República i va fer lliurament d’un donatiu de llibres per la biblioteca, i va estar acompanyat per la seua filla Helena i la seua germana Carme. Per la vesprada va impartir una xerrada sobre el seu últim llibre, un epistolari de dos exiliats, Francisco Ayala i Ferrater Mora. L’acte va concloure amb un interessant debat sobre la memòria i el passat de la localitat amb la presència d’Emilio Folch, antic alumne d’Osset, que va recordar diferents episodis de la guerra i la postguerra.

Fes camí amb Memòria

Vols col·laborar amb el Grup, vols rebre el nostre butlletí? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

    Scroll to Top