IX Jornades de Memòria Històrica de Vistabella

 

Els dies 11, 12 i 18 d’agost de 2018 es van celebrar les IX Jornades de Memòria Històrica de Vistabella del Maestrat organitzades pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vistabella i del Centre d’Estudis del Penyagolosa.

La primer jornada el 11 d’agost va contar amb la participació de més de 50 persones entre el públic assistents. Es van presentar les jornades per part de l’alcaldessa Belén Bachero, per a donar pas a la presentació del llibre Censo e imágenes de la lucha antifranquista en Levante y Aragón de Salvador Fernández Cava. Posteriorment es va inaugurar l’exposició El maquis al cómic : vinyetes ressistents amb visita guiada realitzada per Francisco Collado. De vesprada es va presentar el llibre de Raül González Devis Maquis i masovers, entre la resistència, la supervivencia i el terror i el Mapa de fosses de la guerra civil i el franquisme de la provincia de Castelló a càrrec de Miguel Mezquida i Javier Iglesias de l’equip Arqueoantro.

El 12 de maig es va realitzar una excursió a les trinxeres de la Serra de la Batalla dirigida per Antoni Solsona i de vesprada es va contar amb la presencia d’uns dels pocs brigadistes internacionals encara vius, Josep Almúdever, que acompanyat de Toni Simó, va explicar la seua historia i les seues vivències. El 18 de maig un circuit urbà sobre la guerra civil en Vistabella per a posteriorment  assistir a la xerrada de Teresa Armengot sobre Castelló sota les bombes i a diferents xerrades sobre la Batalla de Llevant a càrrec de Carlos Mallench, Alfred Fornás i Vicent Grau. De vesprada es va presentar el blog El maquis y las rutas del AGLA per Salvador Gallur i Silvia Gonzalbo.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt