Marxa a La Estrella

El 25 de juny de 2011 el Grup per la Recerca de la Memòria de Castelló i l’Associació Grevol de Vistabella van organitzar una marxa al poble de La Estrella (Mosquerola), a la vora del riu Monlleó.

L’excursió en la qual van participar més de 20 aficionats a la muntanya i a la memòria històrica va partir des del mas de Batiste al terme de Vistabella, prop del qual es van visitar els ullals del pla de Vistabella.. Després d’hora i mitja baixant per pistes i sendes es va arribar a La Estrella, situat a un lloc interessant i recòndit, i amb uns edifics d’important valor històric com l’antic ajuntament i l’església.

Els únics habitants del poble Martí i Sinforosa ens van rebre i ens van explicar diferents fets ocorreguts al poble al llarg de la seua història: la riuada de 1888 que va causar la mort de 26 persones, el temps del maquis, la figura de Silvino Zafón -famós torero dels anys 30 conegut com “El Niño de la Estrella”- i el despoblament a la postguerra.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt