Presentació a la Diputació de Castelló del llibre “Els Ports: franquisme i repressió, ciutadania i memòria”

La Diputació de Castelló ha presentat aquest dimarts al saló de recepció del Palau Provincial el llibre ‘Els Ports: franquisme i repressió, ciutadania i memòria’, de Joan Lluís Porcar. A l’acte ha acudit la diputada de Memòria Històrica, Tania Baños; la diputada de Cultura, Ruth Sanz; l’autor de l’obra, Joan Lluís Porcar, i el membre de Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, Jordi Tárrega, i han assistit prop de 50 persones.

Durant l’acte, Baños ha definit aquesta publicació com “una important finestra per a conéixer la guerra civil, el franquisme i la repressió que van viure les famílies de la comarca dels Ports”, i ha afegit que per al departament de Memòria Històrica “aquest tipus d’esdeveniments i continguts són de vital importància ja que aporten interessants i innovadors aspectes relacionats amb el passat del nostre territori que hem de conéixer i promocionar”.

En similars termes s’ha referit la diputada Sanz, qui ha afirmat que per a l’àrea de Cultura “és un honor poder presentar aquesta obra que permet als lectors conéixer de prop el desenvolupament dels espais de la memòria a la comarca dels Ports, podent reflexionar sobre les possibilitats turístiques, culturals, socials i educatives que ens permeta divulgar l’ocorregut”, i ha assenyalat “la gran labor d’investigació i documentació que ha realitzat tant Juan Luis *Porcar com tots les persones que han donat els seus testimoniatges per a fer possible aquesta publicació”.

‘Els Ports: franquisme i repressió, ciutadania i memòria’ és un llibre que relaciona investigació i memòria històrica. Dedica una part important al primer terç del segle XX, parlant sobre la guerra civil, el franquisme i la repressió a la comarca dels Ports, aportant aspectes interessants i innovadors.

L’última part del llibre està dedicada a reflexions i propostes sobre els espais de memòria amb les seues possibilitats culturals, educatives i turístiques que poden ser interessants per al desenvolupament de la comarca. També es troba un estudi sobre les fosses de la guerra civil i la repressió en el territori, i una altra anàlisi comparativa sobre les dues memòries presents a la comarca, la nomenclatura i simbologia democràtica enfront de la franquista que encara habita a la província.

Finalment l’autor dedica un capítol a totes les persones, testimonis i investigadors que han col·laborat aportat informació i documentació necessària per a tirar avant aquest treball.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt