Presentació de la Xarxa Educació i Memòria (XEIM)

El 27 de setembre de 2022 es presentarà, a les 18.30 hores, a l’IES Francesc Ribalta de Castelló, la Xarxa Educació i Memòria (XEIM), una xarxa educativa de memòria democràtica al País Valencià, fruit de la iniciativa d’un grup de professores i professors conscients de la necessitat d’unir forces per fer front de manera col·lectiva al repte de transmetre la nostra història democràtica a les noves generacions i d’incorporar-la al que fer educatiu, de manera quotidiana i transversal.

La presentació anirà a càrrec d’Elena Aris, directora del CEFIRE de Castelló, i pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló. A continuació, el professor Víctor Vilanova durà a terme una conferència sota el títol “El model educatiu de la II República i la repressió dels mestres a Castelló. Com a cloenda es llegiran versos de Vicent Andrés Estellés escrits en homenatge als afusellats el 27 de setembre del 1975.
La Xarxa naix amb l’impuls i el suport del moviment memorialista valencià integrat a la CAMDE-PV i, a Castelló, del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló. A la XEIM hi ha integrades diferents entitats, com ara, el CEFIRE, sindicats de l’ensenyament, Aula d’Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València…


La XEIM ofereix al professorat:

  • Col·laboració entre docents, centres, institucions…
  • Informació sobre activitats, actes públics, trobades, legislació… al voltant de la memòria història i els drets humans, que es poden seguir a través de Twitter i del Bloc https://xarxa-eim.blogspot.com
  • Recursos didàctics, publicacions i formació.
  • Intercanvi d’experiències.
  • Contactes amb associacions per la memòria democràtica.

El professorat pot entrar a formar part de la Xarxa de diferents maneres:

  • Com a centre educatiu, amb el suport del Claustre, emplenant i enviant el document d’adhesió a la xarxa.
  • Com a grup de centre o departament, enviant les dades del grup i un e-mail de contacte.
  • De manera individual com a docent interessat a col·laborar amb la xarxa.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt