Presentació del llibre “Voces libres: Historia Oral del Movimiento Libertario Español” de Rafael Maestre Marín

Divendres 3 de juny a les 18:00 va tindre lloc la presentació del llibre “Voces libres: Historia del Movimiento Libertario Español” a càrrec del seu autor Rafael Maestre Marín en la sala de conferències de MENADOR Espai Cultural a Castelló organitzat pel GRMHC i la CGT. En l’acte també van intervenir Joan Pinyana, membre del GRMHC i de la CGT, i Cristina Escrivá Moscardó, escriptora i investigadora de fons orals.

Aquest acte es va poder seguir per streaming en el canal de YouTube del nostre grup i ha quedat enregistrat en el següent enllaç: YouTube GRMH Castelló

A principis de 1990, la Fundació Salvador Seguí de València, va començar a treballar amb un grup d’Història Oral per recollir les històries de vida de la militància de les organitzacions llibertàries. Es van fer més de 100 entrevistes i van ser l’embrió de l’Arxiu sonor de la Fundació, incrementant-se amb la donació d’altres investigadors i investigadores D’aquesta forma, es va crear l’Arxiu de la Memòria de la FSS.

Posteriorment, es van digitalitzar i gràcies a l’ajuda del Ministeri de la Presidència i del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya i recentment l’Aula d’Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València, es van aconseguir unes ajudes de la Generalitat Valenciana i de la Universitat Jaume I de Castelló, i es van transcriure les entrevistes. El procés va acabar l’estiu de 2020.

Voces Libres, mostra una varietat fascinant de temperaments i vivències. La publicació, en resum, te per objectiu donar a conéixer a les persones interessades aquesta riquesa de veus que ens presenten les seves històries de vida. Els seus testimonis són únics, són veus lliures d’activisme i militància, moltes vegades clandestina.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt