Presentació d’Històries de Vida a la Fira del Llibre de Castelló

 

El dia 2 de maig de 2012 a les 19’30 es va celebrar l’acte de presentació de la nova col·lecció de la UJI sobre Memoria històrica amb les dues primeres obres: una, sobre la II República a Castelló de la que és autor Vicent Grau, membre del Seminari de Fonts Orals de la UJI, i l’altra, Històries de vida al Castelló de la Guerra i la Postguerra, de Maribel Peris, membre del Grup per la Recerca de la Memòria històrica de Castelló.

A més dels autors, la taula estava presidida pel vicerector de la UJI Wences Rambla, acompanyat per la directora de l’esmentada col·lecció i professora de la UJI Rosa Monlleo.

Amb una nombrosa assistència de públic, després de les intervencions de Wences Rambla i Rosa Monlleó, Maribel Peris va explicar a grans trets el contingut del llibre, introduint-nos en el concepte de memòria històrica i de víctima, per a passar a referir la problemàtica del nucli fonamental del llibre: el paper dels testimonis en la memòria oral i la seua importància en el bastiment de la història de la República, guerra civil i posguerra. La memòria no és exactament la història però sí una part important d’ella que fins ara no s’havia comptat en ella per motius ideològics i sense la qual no és possible el coneixement total de la història.

A continuació va intervenir Vicent Grau en el tema de la II República a Castelló fruit de la seua recent tesi doctoral.
Espèrem que tots dos llibre puguen omplir un buit que fins ara era palés en la historiografia local de Castelló i ajuden a comprendre millor el període.

Fes camí amb Memòria

Vols col·laborar amb el Grup, vols rebre el nostre butlletí? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

    Scroll to Top