Presentació d’Històries de Vida a la Fira del Llibre de Castelló

 

El dia 2 de maig de 2012 a les 19’30 es va celebrar l’acte de presentació de la nova col·lecció de la UJI sobre Memoria històrica amb les dues primeres obres: una, sobre la II República a Castelló de la que és autor Vicent Grau, membre del Seminari de Fonts Orals de la UJI, i l’altra, Històries de vida al Castelló de la Guerra i la Postguerra, de Maribel Peris, membre del Grup per la Recerca de la Memòria històrica de Castelló.

A més dels autors, la taula estava presidida pel vicerector de la UJI Wences Rambla, acompanyat per la directora de l’esmentada col·lecció i professora de la UJI Rosa Monlleo.

Amb una nombrosa assistència de públic, després de les intervencions de Wences Rambla i Rosa Monlleó, Maribel Peris va explicar a grans trets el contingut del llibre, introduint-nos en el concepte de memòria històrica i de víctima, per a passar a referir la problemàtica del nucli fonamental del llibre: el paper dels testimonis en la memòria oral i la seua importància en el bastiment de la història de la República, guerra civil i posguerra. La memòria no és exactament la història però sí una part important d’ella que fins ara no s’havia comptat en ella per motius ideològics i sense la qual no és possible el coneixement total de la història.

A continuació va intervenir Vicent Grau en el tema de la II República a Castelló fruit de la seua recent tesi doctoral.
Espèrem que tots dos llibre puguen omplir un buit que fins ara era palés en la historiografia local de Castelló i ajuden a comprendre millor el període.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Scroll to Top
    Scroll to Top