Presentació Pública del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica

 

PRESENTACIÓ PÚBLICA DEL GRUP PER LA MEMÒRIA

El dijous 29 d’Abril del 2.004 es va presentar oficialment el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló. L’acte es va portar a terme a la Casa de la Cultura i es va acompanyar amb la projecció del documental Así en la tierra como en el cielo sobre les fosses del franquisme.

Durant l’exposició pública els membres del Grup van explicar quin és el treball que s’està realitzant i els perquè de l’Associació.

Arran de les I Jornades per la memòria històrica un grup de persones van continuar reunint-se per treballar en la mateixa línia.

Donat l’interès col·lectiu es valorà positivament la viabilitat per constituir oficialment una Associació i continuar difonent la veu dels vençuts durant la guerr

Des del grup s’entén la recerca de la memòria històrica com l’acció que preserva la identitat i la continuïtat d’un poble, per no oblidar allò après, malauradament de vegades amb sang, i anar construint el camí per no repetir errades del passat.

Una de les reivindicacions de les associacions per la memòria és el treball per localitzar als desapareguts durant el conflicte, molts assassinats i soterrats en fosses.

Així el reportatge documental es centra en aquests fets. A més comptarem amb la participació de la realitzadora del mateix, Isadora Guardia.

Realitzat al 2002, relata una de les primeres exhumacions, en concret d’una fossa a El Bierzo, en Lleó, i el drama de les vivències dels familiars soterrats 66 anys enrere a l’inici de la guerra civil espanyola. Seguidament un animat debat entre els participants a l’acte va concloure aquesta primera jornada de presentació pública i oficial de l’associació.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt