Reconeixement com a víctima del franquisme

 

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló en el seu treball constant per defensar la justícia de les víctimes de la repressió franquista ha aconseguit la declaració de reparació i reconeixement personal recollida en la llei de la Memoria Històrica d’una víctima de la repressió del franquisme. Es tracta d’una persona que va acudir al Grup per demanar suport i ajut i ha tingut el reconeiximent en nom del Ministre de justícia.

Pedro Solsona Garcés, veí de Vistabella, va ser detingut injustament per la Guàrdia Civil en el seu domicili, i uns dies mes tard, el 7 d’octubre va morir per trets de la Guàrdia Civil, sense que fins avui ningú no li haja entregat el cos ni a la vídua en el seu moment, ni als seus fills.

Tot condemnant d’entrada aquesta violència institucional de la dictadura franquista i amb una flagrant impunitat, tenim la satisfacció que el Govern d’Espanya haja reconegut i certificat d’aquests fets terribles,amb una declaració de reparació i reconeixement personal.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Scroll to Top