3es Jornades d’investigadors de la Guerra Civil Espanyola a Traiguera

Diferents ponències es van presentar en les “3es JORNADES D’INVESTIGADORS DE LA GUERRA CIVIL ESPANYOLA” que es van celebrar a Traiguera el 8 d’abril DE 2017 en el Centre Cultural “PERE LABÈRNIA” organitzades pel Centre Cultural Traiguerí.

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica va enviar una representació a les jornades, amb tres dels seus membres, entre els quals Juan Luis Porcar va presentar la ponència “Les fosses de la memòria: un projecte de recerca i record al cementiri de Castelló”. Més de 30 persones van assistir a les jornades on es van conèixer treballs de recerca de diversa temàtica com “Dos militars republicans fills de Traiguera” per Juan Puig i Montse Vericat del Centre Cultural Traiguerí., “La recuperació d’un element patrimonial de la Guerra Civil. El camp d’aviació de La Sénia” per Mª Victòria Almuni Balada, membre del Centre d’Estudis Seniencs, «La Traca», una sàtira ofegada amb sang” per Toni Arnau, coordinador del CDGCE, “Refugiats, la cara oculta de la guerra” per Vicent Ramon Querol del CDGCE, “El tren blindado nº 12 y su actuación en la Batalla de Levante” per J. Vicent Moya Julve del CDGCE, «Acacio Flores»: d’Anarquista a Falangista” per per Paco Carles Guàrdia i Josep Pitarch de l’Institut d’Estudis Rapitencs.

Per la vesprada es va dur a terme la projecció del documental: «Sentint al Semolero» realitzar pel CDGCE en homenatge al «Xiquets de la Guerra de Vinarós» i la visita de l’exposició: «Michele Francone, enginyer, músic i fotògraf a la guerra civil espanyola.»

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Scroll to Top
    Scroll to Top