Avancen les exhumacions a la fila 11 del cementeri civil de Castelló

Les restes del que va ser alcalde de Morella alguns mesos durant la guerra civil , Domingo Borrás Pascual, han  sigut exhumades el 29 de desembre al cementeri civil de Castelló en el marc dels treballs d’exhumacions de víctimes de la repressió franquista dins de la campanya que impulsa des del passat 7 de novembre de 2021 el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló amb projectes subvecionats per l’Ajuntament de Castelló i tot seguit amb continuació per part de la Diputació de Castelló.

Els treballs en aquesta campanya s’han localitat a les fileres 4 i 11 del cementeri civil, les quals contaven 38 restes humans cadascuna. En aquests treballs s’ha finalitzat d’excavar i exhumar la fila 4 en la seua totalitat i ara està acabant-se també d’excavar i exhumar la filera 11. En aquesta fossa romanen les restes de nombrosos veïns de localitats de la comarca dels Ports -especialment de Forcall però també de Morella, Cinctorres, Vilafranca i Portell. També víctimes d’Almassora, Cabanes, Canet lo Roig, La Jana, Sant Mateu i Almenara han sigut exhumades fins ara. En la jornada del día 29 s’han exhumat les restes de Domingo Borrás Pascual de Morella i d’Alfonso Martí Mestre de Forcall. Al treballs han assistit familiars de Domingo Borrás localitzats i informats a l’efecte, l’alcalde de la localitat Rhàmses Ripollés i una representació del GRMHC. El 28 de desembre van ser exhumats dos veïns de Forcall i un de Cabanes i també van assistir familiars als treballs així com l’alcalde de Forcall Santi Pérez i el senador Carles Mulet en representació de la localitat de Cabanes. Altres díes han comptat igualment amb l’assistgència de familiars de les víctimes i de representants institucionals de les seues localitats com en el cas de Cinctorres per exemple representat pel diputat provincial Josep Gisbert. Tots els assistents han rebut les oportunes explicacions històriques i científiques per part de membres del GRMHC i d’Arqueoantro, l’equip tècnic que realitza aquests treballs, amb l’objectiu de fer efectiva la reparació a les famílies i posar llum a una pàgina de la nostra història durant molts anys ocultada.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt