Castelló en el Tribunal Suprem contra la impunitat del franquisme

 

El judici al jutge Baltasar Garzón acusat de prevaricació amb motiu de les denúncies sobre les desaparicions del franquisme, ha permès que per primera vegada s’escolten en el Tribunal Suprem les veus dels qui van patir la feroç repressió del franquisme.

Membres del Grup per la Recerca de la Memòria de Castelló, personat en la causa, es van desplaçar el passat 7 de febrer a Madrid aportant el testimoniatge d’un membre del Grup, Antoni Solsona Nebot, que va relatar la detenció al Mas de Monsó, l’assassinat i la desaparició del seu pare per ordre del capità de la Guàrdia Civil Maximino Lobo Navascués, com també va ocórrer amb altres masovers de Vistabella i comarques de l’interior castellonenc, les famílies del qual segueixen sense conèixer el seu parador i els crims continuen impunes.

Les declaracions i els testimoniatges de les víctimes en el Tribunal Suprem, no són en si un acte de reconeixement i reparació sinó la manifestació i exigència de la necessitat de justícia i en conseqüència el suport envers la competència de l’Audiència Nacional en la investigació d’aquests crims.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt