Conferència de Lluís Meseguer en la Llotja del Cànem

Com a membre del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, Lluís Meseguer a la seua conferència a la Llotja del Cànem en el marc de les activitats organitades per “Castelló per la Llengua”, va explicar que la llengua també forma part de la memòria històrica, el català que ací diem valencià. Va explicar les relacions dels escriptors castellonencs dels anys vint i trenta amb els escriptors i la cultura de Catalunya, i la fidelitat de tots ells envers la llengua malgrat els moments difícils que havien passat, la dictadura de Primo de Rivera, la Segona República i la guerra civil. Les normes de 1932 van ser un fita indiscutible per donar-li una unitat en les normes del llenguatge escrit, per a que fora del nostre àmbit lingüístic tingués una coherència unitària.

També es va referir a l’exili cultural de molts escriptors castellonencs així com aquells exiliats de l’interior d’ Espanya com Enric Soler i Godes, Vicent Sos Baynat o Francesc Esteve.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Scroll to Top