Congrés Biografies de Guerra i Postguerra

 

Membres del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló van participar en el Congrés Biografíes de Guerra i Postguerra: Fonts per al seu estudi, que es va celebrar el 15, 16 i 17 de novembre de 2012 a la Universitat Jaume I i al Centre Cultural Octubre a València. El Congrés coincideix també amb la IV Trobada d’Investigadors de la Comissió de la Veritat.

La primera jornada va contar en la sessió de comunicacions amb la ponéncia de Ramón García sobre el científic castellonenc José Royo Gómez. A la segona jornada van participar Raül González Devis en un debat sobre la Pastora en el qual Raül va analitzar l’ús de les fonts històriques per a l’estudi de la guerrilla entre altres aspectes. A la sessió de comunicacions Josep Miralles va analitzar alguns aspectes de la repressió de carlistes durant el franquisme i Juan Miguel Palomar va presentar un audiovisual d’un testimoniatge sobre la Batalla de Llevant.

A la tercera jornada celebrada a València Maribel Peris va participar en una taula rodona baix el títol “La llei de la memòria històrica, present i futur”.

Fes camí amb Memòria

Vols col·laborar amb el Grup, vols rebre el nostre butlletí? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

    Scroll to Top