Denuncia de simbologia franquista

 

El dia 20 de novembre, el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló va fer una acció denunciant la permanència de la simbologia franquista en Castelló.

L’acció va tenir dos escenaris, la plaça Ramón Serrano Suñer, “el cuñadísimo”, i el col·legi Serrano Suñer, dedicat al germà de l’anterior, que va morir en la guerra civil.

En el col·legi Serrano Suñer, l’acció es va fer a partir de les 16:30 i la van dur a terme membres del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló. Va consistir en apegar octavetes i cartells i en repartir octavetes entre els/les pares/mares i avis/àvies de l’alumnat, on s’informava, breument, sobre la responsabilitat de Ramón Serrano Suñer en la repressió franquista i la seua col·laboració en la deportació d’espanyols als camps de concentració nazis, i es denunciava, tanmateix, que en 2012 encara no s’haja aplicat la Llei de la Memòria Històrica, aprovada pel Parlament de l’Estat espanyol en 2007.

Aquest acte va tenir ressò a la premsa del dia 21, perquè una fotògrafa del periòdic Levante va prendre fotos de l’acte.

La segona acció, es va fer a les 18 hores a la plaça Ramón Serrano Suñer, on es va penjar un cartell a una farola i es van apegar d’altres a la paret on està la placa amb el nom de la plaça, i, a més, es van repartir octavetes informatives entre els vianants.
En aquesta actuació van participar, a mes del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica, representants del grup polític d’Esquerra Unida de l’Ajuntament de Castelló, un representant del “Partido Comunista de los Pueblos de España” i representants del Moviment 15 M.

Aquesta actuació va acabar amb la lectura d’un comunicat on es denunciava l’incompliment de la llei de la Memòria Històrica, honorant polítics i militars de la dictadura franquista.

Els representants del grup d’Esquerra Unida, que ja havien denunciat aquest incompliment en l’Ajuntament de Castelló, van proposar que es preparara una llista documentada dels franquistes que s’honoren en la ciutat de Castelló per tal de portar, de nou, al Ple de l’Ajuntament una moció demanant que es complisca la llei, i, si no ho fa l’Ajuntament, presentar una denúncia per la via jurídica.

Aquest acte, tot i que en ell va estar present un periodista de El Mundo i va fer fotos, no va ser noticia en la premsa.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt