Patrimoni i memòria de Vilafranca, Ares i l’Anglesola

 

El passat 6 d’octubre el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica va organitza un itinerari cultural per Vilafranca i els seus voltants. Es va tractar d’una jornada que va combinar el patrimoni natural, paisatgístic i històric, i alguns aspectes de la memòria històrica de la zona visitada.

El recorregut va ser guiat per Ferran Arasa, professor d’Arqueologia de la Universitat de València, que en primer lloc ens va portar al barranc d’Asnar on van conèixer les seues interessants pecularietats botàniques –grevol, roures, carrasques, tilers…-. Porteriorment va visitar els restes d’un camp d’aviació republicà al terme d’Ares on van visitar el refugi subterrani amb les seues dos entrades i  la caseta que va fer funció de lloc de comandament del camp, similar a la coneguda al Pla de Vistabella.

Van visitar també la Pobla de Sant Miquel, i l’ermita del Cid a L’Anglesola on el guía expert en la matèria ens va descubrir els restes d’un momument romà funerari i ens va explicar els inscripcions de les làpides conservades.

Finalment van visitar el Corral de la Torre Nova, al terme de Vilafranca i prop de La Pobla de Sant Miquel, on a principis dels 40 es va desenvolupar un episodio repressiu amb la detencio per la Guàrdia Civil d’uns fugits republicans que estaven amagats al corral.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt