Congrés Internacional Cultura i exili 1939-2019

El Congrés Internacional Cultura i exili 1939-2019 es va celebrar entre el 3 i 5 de desembre dins el Marc plural de celebració de congressos Ochenta años después (que té lloc a seus de totes les autonomies d’Espanya, i a França i a Mèxic, en estudi de la cultura de l’època posterior a la guerra del 1936-1939), a l’empara de la Comisión Interministerial para la conmemoración del 80 aniversario del exilio republicano, de la Dirección General para la Memoria Histórica del Gobierno de España, i amb el patrocini de la Generalitat Valenciana. Representa la participació valenciana universitària, acadèmica i social, sobretot, aportant una pauta d’atenció al patrimoni històric i a la racionalitat científica en l’anàlisi de la cultura, la literatura i les arts, la comunicació, i les seues implicacions institucionals de conferències i de debats literaris. El nostre Grup va participar en els Comités organitzador i científic del Congrés.

El dilluns 2 de desembre  va tindre com a precedent la inauguració de l’exposició “L’Exili il·lustrat” aportada pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló i la presentación de diferents obres literàries relacionades com les del nostre company Francesc Mezquita, de Rosa María Miró, Rosa Monlleó i María José Martínez i Miren Josebe Sabater.

El programa va comptar amb importants aportacions de ponències  de Lluís Meseguer, Manuel Aznar, Alicia Alted, Joan Montañés, Jorge Urrutia, Pedro Tejada, Xosé Riveiro, Vicent Pitarch, Jesús Huguet i la nostra companya del GRMHC Maribel Peris com a membre del Consell Valencià de Cultura.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt