Dignificació de llocs de memòria a Vistabella del Maestrat

Després d’haver completat tot el procés de localització de fosses, exhumacions, extracció de mostres d’ADN, homenatge als soldats republicans afusellats els dies 2 i 3 de juny de 1938 i enterrament en el cementeri de Vistabella, durant les últimes setmanes del mes d’octubre s’han col·locat dos monòlits de pedra natural, en les fosses del Mas de Marimón i del Mas dels Arcs, en la fossa del Mas del Collet s’ha mantingut i restaurat el monòlit d’obra ja existent, als tres monòlits se’ls han afegit plaques amb textos explicatius. Aquestes accions tenen l’objectiu de dignificar aquests llocs i preservar de l’oblit a aquestes nou víctimes de la repressió franquista.

Finalitzats aquests treballs i aconseguits els objectius, queda pendent la senyalització de les fosses del Tossal de l’Albagés, i l’extracció de mostres d’ADN dels tres soldats republicans exhumats durant la primera setmana del passat mes d’agost, així com la localització i exhumació d’una altra fossa comuna en el Mas del Collet, on segons testimoniatges estarien enterrats altres cinc guàrdies d’assalt també afusellats el 3 de juny del 38, treballs que malgrat la situació política actual i dels inconvenients que implica, esperem d’una forma o una altra poder completar.

Tot això ha sigut possible gràcies a la col·laboració entre el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, el Centre d’Estudis de Penyagolosa, ArqueoAntro, i el finançament de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, i de l’Ajuntament de Vistabella.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt