Eixida Vistabella Marinet

 

Eixida Vistabella Marinet 

Com és ja costum, a les 8,15 hores, vam eixir de la Farola, a Castelló, per arribar, abans de les 9,30, a la plaça de l’església de Vistabella, el lloc de trobada de tots els participants. Des d’aquí vam anar, en cotxes, fins a Sant Joan.

Per pujar al Marinet vam seguir el GR 33. Al Pla de la Creu ens esperava Pepe, que va ser el nostre guia, ja que Antonio Giner, el nostre guia habitual, tenia la grip i no va poder venir. Aquest fet, així com l’amenaça de pluja, va aconsellar escurçar la caminada i també les visites que hi havia previstes.

En arribar al Marinet, amb l’ajuda de Pepe Viciano, vam trobar la cova de l’Encantat sobre la que ens va contar la llegenda del tresor. Es diu que la cova té un tresor amagat vigilat per un bou; si la nit de Sant Joan, una persona, nua i sense cap arma, visita la cova, el bou la porta fins al tresor.

La cova és, en realitat, un abric, però té una obertura per la qual es comunica amb una cova.

Continuant el nostre camí, i seguint buscant, vam trobar una altra cova, que, segons Viciano, és la cova del Valentí, de les mateixes característiques que la de l’Encantat, però aquesta sense cap llegenda, o si la té, ningú la coneixia.

Des del Marinet, a una alçada de 1450 metres sobre el nivell del mar, segons el GPS, la vista és espectacular. Es veia: el barranc de Vela; els masos de Vela, de les Pomeres i del Marinet, entre altres; Xodos; La Vega de Xodos i totes les cadenes de muntanyes fins a la Serra d’Espadà.

Des d’aquí vam anar al mas de Vela. Després de visitar-lo per fora, vam parlar amb el seu actual habitant, que viu entre el mas i Xodos. Pel camí també passàrem pel mas del Marinet, aquest sense habitants i en ruïnes.

Del mas de Vela tornarem al Pla de la Creu, on ens va deixar el nostre guia, i prenent novament el GR 33, vam tornar a Sant Joan, on havíem deixat els cotxes.

El temps era inestable i amenaçava pluja, el que va aconsellar, dinar en Sant Joan, al costat dels cotxes. En Vistabella vam prendre el café. Aquest va posar punt i final a l’eixida.

El total de la caminada va ser d’11 km i 600 metres i la durada de 5 hores i 45 minuts, tot i que el temps en moviment va ser de 3 hores i 22 minuts. El desnivell acumulat de pujada va ser de 530 metres.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt