Presentació del llibre Un país en gris i negre de Juan Luis Porcar

 

El 19 de juny de 2013 a la Llotja del Cànem de Castelló, Seu de la Ciutat de la Universitat Jaume I, es va presentar el llibre “Un país en gris i negre: memòria histórica i repressió franquista a Castelló” del membre del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, Juan Luis Porcar.

L’acte va contar amb un nombrós públic que va omplir la sala, destacant la presència d’amics, investigadors, companys del grup, interessats en el tema i familiars de víctimes de la repressió franquista. Van intervindre a la presentació el vicerector de Cultura de la Universitat Jaume I, Wences Rambla; la directora de la col·lecció Memòria i Història dins de la qual es publica el llibre, Rosa Monlleó; l’autor i Maribel Peris, membre també del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló que va efectuar la lectura de la intervención de Juan Luis Porcar.

El llibre està editat per la Universitat Jaume I dins la col·lecció Memòria i Història. En aquesta investigació s’analitza com la repressió va significar un element fonamental per a la consolidació del règim franquista finalitzada la guerra civil, va perseguir l’extermini dels adversaris polítics i l’eliminació d’institucions i idees que havien configurat la Segona República.Com es va implantar la maquinària repressiva del Nou Estat a la província de Castelló, l’organització del sistema judicial i carcerari, proporcionant una investigació quantitativa i una relació nominal actualitzada de les víctimes mortals de la repressió franquista, com a resposta a les legítimes necessitats d’informació i localització que tenen els familiars de víctimes del franquisme. La recerca de mitjançant l’accés a noves fonts històriques i arxivístiques i a la introducció de la memòria oral, estudia l’ús de la política penitenciària i de la lluita contra la guerrilla com una altra eina al servei de l’extermini dels adversaris polítics i dels vençuts a la Guerra Civil, i recorda i posa noms i cognoms a les víctimes rendint homenatge als vençuts amb el relat d’una història que no s’ha contat.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt