Homenatge a Joaquín Varea Queralt

El dissabte dia 1 de juny del 2013  vam fer l’homenatge al nostre company Joaquín Varea Queralt. Ha estat una iniciàtiva del nostre Grup pels seus ja més de noranta anys de vida entre  França i Espanya amb una fidelitat pels valors democràtics de la II República i amb l’exili com a protagonista. Vam reunir-nos amb Joaquín i Maria en un dinar homenatge en un ambient de germanor. A la sobretaula va arribar el moment dels parlaments  iniciats pel company Francisco Mezquita amb un discurs sobre el republicanisme i la llibertat, una exhaltació dels seus valors i una lloança a la llibertat com una expressió del republicanisme. Francesc Dura va dir unes paraules sobre Joaquin, sempre disposat per a la lluita , per anar més enllà del camí i la seua confiança en el futur. Maribel Peris va recordar els orígens del Grup vinculats a Joaquín  i li va dedicar un breu text amb sentiment poètic. Per acabar les intervencions Joaquín ens va dedicar a tots els presents unes paraules de record, expressió de sentiments i mencions d’agraïments.

A continuació  d’aquestes intervencions li vam obsequiar amb una placa  conmemorativa acompanyada d’un ram de flors  pe a Maria.. Después va devenir la tertúlia fins que l’acte es va donar per finalitzat..

L’homenatge a Joaquín Varea  ha estat un esdeveniment molt pròxim a tots nosaltres membres i companys del grup que durant ja quasi deu anys hem compartit la lluita per al recuperació de la veritat i hem compartit amb Joaquin el seu testimoni de l’exili i els seus records dels companys amics que es quedaren pel camí. I hem admirat sobretot la seua il·lusió inquebrantable pels seus ideals republicans  i pel camí cap a la tercera República com una lluita social.

Fes camí amb Memòria

Vols col·laborar amb el Grup, vols rebre el nostre butlletí? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

    Scroll to Top