Homenatge a Joaquín Varea Queralt

El dissabte dia 1 de juny del 2013  vam fer l’homenatge al nostre company Joaquín Varea Queralt. Ha estat una iniciàtiva del nostre Grup pels seus ja més de noranta anys de vida entre  França i Espanya amb una fidelitat pels valors democràtics de la II República i amb l’exili com a protagonista. Vam reunir-nos amb Joaquín i Maria en un dinar homenatge en un ambient de germanor. A la sobretaula va arribar el moment dels parlaments  iniciats pel company Francisco Mezquita amb un discurs sobre el republicanisme i la llibertat, una exhaltació dels seus valors i una lloança a la llibertat com una expressió del republicanisme. Francesc Dura va dir unes paraules sobre Joaquin, sempre disposat per a la lluita , per anar més enllà del camí i la seua confiança en el futur. Maribel Peris va recordar els orígens del Grup vinculats a Joaquín  i li va dedicar un breu text amb sentiment poètic. Per acabar les intervencions Joaquín ens va dedicar a tots els presents unes paraules de record, expressió de sentiments i mencions d’agraïments.

A continuació  d’aquestes intervencions li vam obsequiar amb una placa  conmemorativa acompanyada d’un ram de flors  pe a Maria.. Después va devenir la tertúlia fins que l’acte es va donar per finalitzat..

L’homenatge a Joaquín Varea  ha estat un esdeveniment molt pròxim a tots nosaltres membres i companys del grup que durant ja quasi deu anys hem compartit la lluita per al recuperació de la veritat i hem compartit amb Joaquin el seu testimoni de l’exili i els seus records dels companys amics que es quedaren pel camí. I hem admirat sobretot la seua il·lusió inquebrantable pels seus ideals republicans  i pel camí cap a la tercera República com una lluita social.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt