El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica impulsa el Centre de Documentació de la Memòria Històrica de Castelló

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló ha obtingut una subvenció del Ministeri de la Presidencia per desenvolupar un centre de la memòria històrica a Castelló.

El projecte impulsarà un centre de documentació per la conservació i tractament de documents històrics de diferent tipologia (impressos, audiovisuals, infomàtics..) sobre la II República, la Guerra Civil i el Franquisme.

La documentació emmagatzemada al Centre serà clasificada i catalogada per la seua consulta i difusió entre els investigadors, víctimes de la Guerra Civil i el Franquisme i les seues famílies i la societat en general. Es facilitarà als familiars de víctimes de la repressió franquista documentació històrica de carácter personal digitalitzada en diferents arxius provincials i estatals, i oferirà un servei d’informació sobre persones repressaliades i desaparegudes.

El Centre de Documentació de la Memòria Històrica incloura un Arxiu de Documentació Histórica de diferent tipologia documental (articles d’investigació, notícies de premsa, ponències de jornades i congresos, informes, lleis…), un Arxiu de la Memòria Oral amb testimoniatges orals sobre la II República, la Guerra Civil i el Franquisme a les comarques de Castelló, i un Arxiu fotogràfic i audiovisual sobre l’esmentat periode amb documentació gràfica i audiovisual obtinguda en diferents arxius provincials, estatals i internacionals. El Centre de Documentació també acollirà una biblioteca/hemeroteca i videoteca sobre memòria històrica.

L’objectiu del nostre Grup es recollir, analitzar i catalogar tota la documentació sobre memòria històrica dispersa en diferents arxius i publicacions, la seua difusió entre investigadors i familiars de víctimes de la repressió franquista, impulsant el coneixement històric de les comarques de Castelló, el dret cívic a la memòria i recordar la lluita per les llibertats i la democràcia en el nostre passat més recent.

Fem una crida a la col·laboració de la societat de les comarques de Castelló per tal de recollir qualsevol documentació històrica, gràfica, i testimoniatges orals per ajudar a la recuperació de la memòria històrica del poble de Castelló. Per a qualsevol col·laboració o consulta contacteu amb nosaltres amb el nostre correu memoriac@memoriacastello.cat

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt