Excursió al castell de Castro

El dia 17 d’agost del 2007 dos membres del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló realitzen una visita al castell de Castro en el terme municipal d’Alfondeguilla.

Eixim des del sud de la població a les 16,30 h. Per un camí de fort pendent ens endinsem en un paratge d’abundant vegetació. Fem una parada en una font per descansar i agarrar forces per l’últim tram.

A les 18 h. som al castell de Castro. Construcció musulmana que va servir de nucli defensiu en la Guerra Civil; va ser bombardejat i a uns metres se troba una fossa amb més de mil morts, segons testimonis de la zona. Trobem trinxeres, desfetes pel pas del temps, prop del castell.

Aprofitem la vesprà per anar al barri de Texas a Vall d’Uixó. Allí hi ha un niu d’ametralladores antiaeri, dalt d’un turó, en bon estat.

A les 20 h. acabem la visita per la memòria històrica d’un poble que encara continua amagada i enterrada per la gent.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt