Felipe Aragonés Andrade, la justícia condemnada

Juan Luis Porcar Orihuela

Publicat en “Cultura i exili. Estudis d’història i literatura” Publicacions de la Universitat Jaume I, 2019

Felipe Aragonés Andrade, originari de Gandia, va ser magistrat de l’Audiència Provincial de Castelló iniciada la Guerra Civil, va ser jutjat a València en consell de guerra sumaríssim, condemnat a mort i afusellat a Paterna el 17 d’agost de 1939. Malgrat les arrels aristocràtiques i catòliques de la seua família i les nombroses declaracions a favor seu de destacades personalitats, la justícia franquista va ser implacable en ell i va primar la seua col·laboració i responsabilitats al davant de diferents tribunals i la seua fidelitat al govern republicà durant la guerra civil.

La seua prematura i tràgica mort va truncar la prometedora carrera judicial d’un jove magistrat, acadèmic i professor de la Real de Jurisprudencia y Legislacion de Madrid, autor de dos interessants obres legislatives, i possible col·laborador en diverses revistes jurídiques de l’època.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt