Finalitza la campanya d’exhumacions Ajuntament de Castelló-Diputació 2021 al cementeri civil de Castelló

La campanya d’exhumacions de víctimes de la repressió franquista al cementeri de Castelló, impulsada pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló amb projectes subvecionats per l’Ajuntament de Castelló i tot seguit per part de la Diputació de Castelló, es va iniciar el 7 de novembre de 2021 amb els treballs de camp per part de l’equip científic Arqueoantro i ha finalitzat el passat 14 de gener de 2022.

Els treballs en aquesta campanya s’han localitat a les fileres 4 i 11 del cementeri civil, les quals contaven 38 restes humans cadascuna. En aquests treballs s’ha finalitzat d’excavar i exhumar la fila 4 i la fila 11 en la seua totalitat. En aquesta última setmana de treball s’han exhumat un total de sis restes humans corresponents a represaliats del franquisme de les localitats de Castelló, Borriana, l’Alcora i Torreblanca, entre els quals es trobava José Hernández Merlos, qui va ser president del Consell Provincial de Castelló (organisme que durant la Guerra Civil representava a la Diputació Provincial), regidor de la ciutat de Castelló i destacat dirigent del Partit Socialista i l’UGT.

Han finalitzat els treballs de la fase de camp i ara continuaran els treballs de laboratori amb els estudis antropològics i genètics. Les demandes familiars a l’inici dels treballs eren un total de 18 sobre el total de 46 víctimes a exhumar, mitjançant el treball de cerca del GRMHC i de la Diputació de Castelló en contacte amb diferents ajuntaments ha possibilitat que al final de la campanya siguin un total de 30 les famílies demandants i informades del procés.

Per part del GRMHC volem mostrar el nostra agraïment al treball científic i tècnic i d’acompanyament i assistència als familiars de les víctimes i visites a la campanya que ha desenvolupat l’equip Arqueontro amb els quals treballen ja des de 2018, tambe als voluntaris de la Cosa Nostra que també des de les primeres campanyes han col·laborat en el treball de camp i aquest any especialment a la Conlloga Muixaranga que s’han incorporat les últimes setmanes al voluntariat del treball de camp.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt