I Jornades de memòria històrica de Borriol

Del 10 a l’11 de maig en l’Espai Sociocultural els Llavadors han tingut lloc les I Jornades de Memòria Històrica de Borriol organitzades per la Regidoria de Patrimoni i Memòria democràtica i la Regidoria de Biblioteca i Arxiu de l’Ajuntament de Borriol amb la col·laboració del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

El 10 de maig a la vesprada es va inaugurar l’exposició “Terra marcada. 5 anys d’exhumacions i memòria a Castelló”, presentada per un dels comissaris de la mostra, Eloy Ariza, qui també va realitzar una visita guiada. La companya del GRMHC, Montse Ferrer, va impartir una xerrada sobre la recuperació de la memòria dels represalitats amb les possibilitats didàctiques que pot generar mitjançant la presentació de les guies didàctiques dirigides a professorat i alumnat de centres de secundària. A continuació es van presentar publicacions del GRMHC i atendre demandes d’informació familiars. Més de 50 persones van participar en l’activitat.

L’11 de maig al matí es va dur a terme un itinerari de memòria per la localitat a càrrec de l’Oficina de Turisme de Borriol, es van visitar diferents llocs objectius dels bombardejos durant la guerra civil i altres on es van construir refugis per la població civil. A la vesprada es va representar l’obra “La Miliciana” de Domingo Font Pitarch a càrrec de la companyia La Ravalera, amb una important assistència de públic.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt