II Jornades de Memòria Històrica de Benicàssim

 

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica va participar en les II Jornades de Memòria Històrica de Benicàssim, que organitza l’Ajuntament de Benicàssim a l’Hotel Voramar durant els dies 4 i 5 de març de 2011.

En la jornada del 5 de març després de la passejada per les viles de les Brigades Internacionals a càrrec de Guillem Casañ i de la presentació per Cristina Escrivá d’un documental sobre dones americanes a la Guerra Civil; van intervindre els companys del grup Pasqual Mezquita amb la seua ponència sobre “Els expedients de judicis sumaríssims, una altra forma d’investigar la repressió franquista”, i a continuació Maribel Peris, responsable del projecte de memòria oral del grup, va impartir una xerrada sobre “Les desaparicions forçades i la llei de la memòria històrica”.

En la jornada del dissabte 6 de març una visita al cementiri on està ubicat el monument als brigadistes internacionals amb lectura de poemes a càrrec de Francesc Mezquita, va clausurar les jornades després de la celebració d’una intervención de testimonis en la taula “Memòria viva” i d’intervencions al voltant de la memòria històrica i els brigadistes a càrrec de Ricard Camil Torres i Josep Antoni Vidal.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt