II Jornades de Memòria Històrica de Castelló. Història oral

En Castelló durant el mes de desembre del 2.004 s’han realitzat les II Jornades de Memòria Històrica, la durada ha estat de tres sessions repartides en tres dies.

En la primera sessió l’historiador Manuel Vicent va impartir una conferència sobre Història Oral, el concepte, l’evolució i la seva aplicació en la recuperació de la Memòria Històrica.

La segona sessió es va dedicar als protagonistes de la Història: Lola Benavent, Agustín Martí i Alvaro Castell segons ordre d’intervenció, van relatar directament en un acte únic i emocionant les seves experiències i vivències durant la República, la guerra civil i la repressió franquista després d’acabada la guerra.

Es va donar la paraula als sense veu, trencant el silenci que ha tancat la possibilitat de recuperació d’una dignitat oblidada si més no negada.

En la tercera sessió el Grup de Recerca mitjançant la intervenció de dues dels seus components, Maribel Peris i Juan Luis Porcar, van exposar el treball que ha desenvolupat en l àrea de recollida de testimoniatges des d’una perspectiva històrica, social i emocional, fent una anàlisi sobre la metodologia, tècniques i estratègies emprades en les entrevistes.

Amb aquest últim acte s’han clausurat aquestes II Jornades; les primeres es van efectuar al desembre del 2003 per iniciativa del Casal Popular de Castelló.

Fes camí amb Memòria

Vols col·laborar amb el Grup, vols rebre el nostre butlletí? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

    Scroll to Top