Inici del Curs del CEFIRE de Castelló: Materials i recursos didàctics sobre memòria històrica democràtica de Castelló.

El dilluns 24 de gener del 2022 va ser la primera sessió del curs 22CA45IN002 – Materials i recursos didàctics sobre Memòria Històrica Democràtica de Castelló oferit pel CEFIRE de Castelló per a professorat de tots els nivells educatius interessat en la matèria. En el curs participen com a ponents diversos membres del GRMHC, sent els objectius d’aquest, entre d’altres: donar a conèixer els materials i recursos elaborats pel GRMH de Castelló, perquè el professorat en puga fer ús en la seua intervenció a l’aula; i facilitar el desenvolupament del currículum, pel que fa als temes de Memòria Històrica Democràtica, a partir del context geogràfic pròxim a l’alumnat de Castelló (ciutat i comarques).

Aquesta primera sessió sobre l’Itinerari Castelló republicà va ser presentada pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de Castelló i Sara Prades, coordinadora de la secció d’Humanitats del CEFIRE. El ponent Joan Miquel Palomar en la jornada de 17 h a 19 h va fer una introducció parlant de la tasca del GRMHC i els treballs didàctics elaborats sobre memòria històrica adreçats a Secundària. La intervenció es fonamentà sobre els materials oferts pel GRMHC sobre la Segona República a Castelló a la seua pàgina web. La sessió va ser escoltada per 25 professors de forma presencial i telemàticament. 

La resta de sessions són les següents:

 • Sessió 2: 31 gener: Passejada Itinerari Castelló Republicà
 • Sessió 3: 7 febrer: Bombardejos a Castelló
 • Sessió 4: 14 febrer: Exposició Castelló sota les bombes
 • Sessió 5: 21 febrer: La guerra civil a Castelló.
 • Sessió 6: 28 febrer: L’institut Juan Marco
 • Sessió 7: 7 març: Cultura, dones i exili
 • Sessió 8: 14 març: La repressió a Castelló. Les exhumacions
 • Sessió 9: 28 març: La repressió de les dones
 • Sessió 10: 4 abril: Visita al cementeri de Castelló

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

  Desplaça cap amunt