Presentació del llibre «Afusellats. Mestres i republicans» VV.AA., coordinat per Wilson Ferrús

Divendres 28 de gener a les 18 h en la sala de Conferències del MENADOR Espai Cultural va tindre lloc la presentació del llibre «Afusellats. Mestres i republicans» VV.AA., a càrrec del coordinador del llibre Wilson Ferrús. Aquest es va retransmetre per streaming i està enregistrat en el canal de YouTube del GRMHC.


Afusellats. Mestres i republicans és un estudi històric i memorialista col·lectiu que, tot i el seu caràcter didàctic i divulgatiu, és profundament minuciós, rigorós i exhaustiu. Pretén contribuir a la recuperació de la Memòria Democràtica i Històrica a través d’un recorregut per les biografies dels 20 mestres que van ser detinguts, encarcerats, jutjats i executats al País Valencià pels vencedors de la Guerra Civil, víctimes d’uns tribunals militars, tremendament expeditius i repressius, exempts d’imparcialitat, que vulneraren tots els drets fonamentals i les mínimes garanties de defensa i on la sentència estava ja dictada abans de l’inici del procés. A hores d’ara, alguns d’aquests mestres, compromesos amb la democratització i la regeneració del país i amb els valors, els canvis i la modernització que representava la II República, encara resten en les fosses comunes on van ser llançats i d’altres es desconeix el lloc on s’hi troben. Recuperar la seua memòria, la seua història, la història dels oblidats, dels silenciats, dels vençuts, és una qüestió de justícia i de dignitat.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Scroll to Top
    Scroll to Top