Itinerari de memòria històrica en Vistabella / Puertomingalvo

El 19 de març de 2011 organitzat pel Grup per la Recerca de la Memòria Històrica i l’assocació Grevol es va realitzar una excursió guiada a diferents masos de Puertomingalvo, en el límit amb el terme de Vistabella.

Més de 40 persones incloent xiquets, va participar en un itinerari guiat per Jaime Lázaro, antic masover del Mas de Cotanda que va organitzar una marxa per pistes i sendes en el marc d’un acollidor paisatge que després d’arribar al Mas de Cotanda, connectaven amb els Mas de Fuertes i el Mas del Sapo.

L’antic masover del Mas de Cotanda es encara desaparegut des de 1948 quan va ser detingut a Villahermosa per la Guàrdia Civil i traslladat a Llucena, en el marc de les operacions de repressió contra el maquis i els seus suposats col·laboradors, que també van provocar la concentració dels habitants de nombrosos masos de la zona en el Mas de Fuertes, vigilat pels guàrdies civils per ordres de les autoritats franquistes.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt