Itinerari de memòria per la línia XYZ organitzat per la Coordinadora d’Associacions de Memòria Democràtica del País Valencià

El passat 10 de juliol la Coordinadora d’Associacions de Memòria Democràtica del País Valencià va organitzar el primer viatge de Rutes per la Memòria a la Línia XYZ a Viver, on va estar el centre de comandament de defensa de la València republicana i que va repel·lir fins al final de la guerra l’ofensiva feixista. Ha sigut tot un èxit, amb la participació d’unes 25 companyes i companys de Castelló, València i la seua àrea, Cocentaina, Alcàsser, Puçol…..L’itinerari guiat per Alfons Llorens i Ramón Juan, investigadors i membres de la Coordinadora, es van visitar les posicions republicanes a Monrredondo i al “alto de la Cruz” amb informació respecte a les batalles ocorregudes proporcionada per Ramón Juan, membre també del GRMHC i expert de la comarca en aquests temes. Es van visitar també vestigis militars a la zona de masies del Ragudo (posicions franquistes). L’ajuntament ens va rebre amb els braços oberts, va reservar places d’aparcament, va assistir al menjar i a la vesprada ens va explicar el Centre CIBAL, dedicat a la Batalla de Llevant. A l’alto de la Cruz vam fer una ofrena amb corona en memòria dels soldats republicans caiguts en la batalla. Dins del marc del Conveni de Col·laboració, aquest primer viatge constitueix l’inici de tot un programa que s’ha de definir per a donar-li continuïtat a partir de la tardor.

Vols rebre les útlimes notícies del Grup al teu mail i estar al dia de les últimes novetats?

Butlletí de notícies

Envia'ns el teu mail!

* En cap cas usarem el teu correu electrònic per enviar cap tipus de spam. Tampoc el compartirem amb tercers. Amb l'enviament d'aquest formulari de subscripció acceptes la política de privacitat del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Vols col·laborar amb el Grup? Tens alguna proposta?
Digues la teua!

Fes camí amb nosaltres

    Desplaça cap amunt